Locuri de vazut in Luxemburg

Cu toate ca Luxemburg este una dintre cele mai mici tari ale Europei, acoperind o suprafata de numai 1.650 de kilometri patrati si gazduind putin peste 500.000 de locuitori, aceasta propune diversitate. In timp ce principalele atractii se regasesc in orasul cu acelasi nume, al carui centru vechi a fost inclus in patrimoniul Unesco, multe dintre oraselele tarii sunt grozave. In plus, aceasta este o tara ce poate parcursa cu usurinta, la pas in capitala sau cu masina pentru a descoperi peisajele pitoresti, fie prin apelarea la trenuri. Fortarete vechi si castele frumoase completeaza scenele, motiv pentru care Luxemburg este o destinatie populara, fiind inconjurata de Belgia si Olanda.

Centrul vechi

Nu exista un loc mai grozav de unde sa inceapa explorarea capitalei Luxemburg decat centrul vechi. Inclus in patrimoniul Unesco in 1994, cladirile vechi au facut ca acesta sa fie unul dintre cele mai importante orase europene. Fortareata este atat de impunatoare incat a fost numita in trecut – Gibraltarul Nordului si cu toate ca a fost dezarmata in perioada 1867 – 1883, impactul sau este evident in intreaga tara. Astazi, turistii se pot bucura in centrul vechi nu numai de multa istorie, ci si de natura, avand la dispozitie o multime de parcuri si gradini unde sa se poata relaxa, in timp ce stradutele inguste aliniaza cladiri si locuinte vechi.

Muzeul National de Istorie si Arta

Acesta este unul dintre cele mai importante muzee ale Europei, care trebuie sa fie inclus pe itinerariile calatorilor. Printre obiectele expuse se numara diferite descoperiri arheologice, mobila, arme, monede, unelte si documente care atesta istoria bogata a tarii. Nici pasionatii de arta nu vor fi dezamagiti, deoarece pot admira capodopere clasice si moderne, din colectie facand parte picturi si sculpturi incepand cu secolul al XVI-lea si pana in prezent.

Leave a Comment