Verona, un oras minunat pentru un city break

Verona este un oras pitoresc plin de surprize la tot pasul, fiind inconjurat de ruine romane, palate renascentiste si cladiri medievale. Amplasat intre Milano si Venetia in nordul Italiei, orasul este bine cunoscut pentru ca aici s-a petrecut actiunea din piesa Romeo si Julieta a lui Shakespeare si atrage turisti din toate colturile lumii care isi doresc sa se bucure de o atmosfera autentica italiana, fara sa aiba parte de aglomeratiile specifice altor orase mari. Cine alege un city break Verona va descoperi strazi cu piatra cubica, restaurante, muzee, terase, galerii de arta si magazine punctate de-a lungul lor, iar prima oprire ar trebui sa fie intotdeauna la casa Julietei.

Pentru pasionatii de istorie

italia-verona-amfiteatru-roman_gp7s

Dintre punctele istorice, marele amfiteatru roman este cel mai cunoscut, fiind al treilea ca marime din lume, organizandu-se aici evenimente chiar si in ziua de azi cu pana la 25.000 de spectatori. In apropiere se afla muzeul de Arheologie, unde se gasesc exponate ce dateaza inca din secolul al 3-lea, dar si alte piese mai „noi” de pana la secolul al 15-lea.

Casa Julietei

julieta1

Turistii s-au intrebat dintotdeauna unde se afla casa Julietei, iar localnicii si-au indreptat degetele catre un mic palat medieval din apropiere de Piazza delle Erbe, care avea o curte interioara unde vizitatorii sa poata sta fara sa blocheze strada. In anii ’30 a fost adaugat si piesa care lipsea, un balcon ce vegheaza intreaga curte, iar cateva decenii mai tarziu a fost ridicata si o statuie din bronz. Chiar daca piesa lui Shakespeare nu are nicio legatura cu acest palat, ci doar cu orasul Verona, iar personajele sunt fictive, zona a fost dintotdeauna o adevarata atractie pentru turisti. Asadar, traditia poate fi continuata si astazi, iar oricine va alege un city break Verona nu are cum sa viziteze micul palat plin de legende.

Leave a Comment