Am aflat cateva lucruri noi despre asigurarea sanatatii celor dragi

Tratamentele cu celule stem nu mai reprezinta o raritate nici in Romania, intrucat acestea aduc o multime de avantaje si pot fi foarte variate. Asadar, celulele pot ajuta la vindecarea mai repede in urma unor accidente pentru ca tesuturile se refac imediat, avand de castigat atat muschii, oasele, cartilajele, cat si tendoanele si ligamentele, acestea din urma fiind cele care sufera cel mai des.

Tratamente cardiovasculare

Nenumarate afectiuni cardiovasculare pot inhiba transmiterea oxigenului catre inima intrucat se formeaza diferite tesuturi care afecteaza presiunea si ritmul sangelui, iar celulele stem ajuta la diminuarea formarii acestor tesuturi. Pe aceasta cale se stimuleaza repararea vaselor de sange, regenerarea celulelor muschilor inimii si sunt prevenite o multime de alte afectiuni periculoase.

Vindecare mai rapida

Toate interventiile chirurgicale pot implica perioade lungi de vindecare, dar si urme pe piele, insa celulele stem sunt ideale si in acest sens intrucat accelereaza formarea de noi tesuturi ale pielii prin stimularea productiei de colagen si ajuta la inlocuirea tesuturilor afectate cu altele noi. Pe masura ce colagenul se maturizeaza, acesta se contracta mai mult, motiv pentru care devine mai puternic si ajuta la vindecarea ranilor si inciziilor. Totodata, au mari beneficii si persoanele care sufera de osteoporoza intrucat isi pot remedia problemele fara batai de cap.

Afectiuni autoimune

In cazul acestor afectiuni au loc modificari ale sistemului imunitar al organismului si se presupune ca celulele sanatoase sunt confundate cu cele potential periculoase. De exemplu, in cazul celor care sufera de diabet de tip 1, celulele ataca pancreasul si distrug abilitatea organului de a produce insulina in mod regulat. In prezent exista o multime de boli autoimune care pot fi tinute in frau si chiar tratate cu ajutorul celulelor stem si in anii ce urmeaza lista poate sa fie completata cu multe altele.

Alte afectiuni

Cine se intereseaza de celule stem in Romania trebuie sa stie ca acestea pot trata in prezent circa 80 de afectiuni, insa se asteapta ca pe viitor acest numar sa creasca considerabil si sa includa cat mai multe boli, inclusiv cele precum Parkinson sau Alzheimer. Rezultatele cercetatorilor arata ca celulele stem promoveaza formarea de noi celule la nivelul creierului, dar si neuroni si sinapse, care ajuta ca nenumarate probleme sa fie tratate.

Procedura simpla

Asadar, cei interesati de tratamentele cu celule stem in Romania trebuie sa stie ca acestea pot fi prelevate in diferite conditii, iar una dintre cele mai populare optiuni e reprezentata de recoltarea din sangele cordonului ombilical imediat dupa nastere. S-a constatat ca acesta este bogat in celule stem, astfel ca sunt foarte usor de recoltat printr-o procedura minim invaziva, care se desfasoara in scurt timp si se efectueaza fie cu anestezie locala, fie generala, in functie de preferintele mamicilor.

 

 

 

 

Leave a Comment