Orice oras italian are farmecul sau

Venetia poate fi inclusa pe orice carte postala, fiind un oras bine cunoscut pentru canalele sale, castelele faimoase, muzee, catedrale, galerii de arta, biserici sau piete publice. Asadar, merita sa descoperi oferta Aerotravel pentru a alege un city break Venetia si pentru a te bucura de o experienta de neuitat intr-unul dintre cele mai grozave ale Italiei.

Marele Canal

Probabil ca una dintre cele mai importante atractii ale Venetiei este reprezentat de Marele Canal, de-a lungul caruia sunt aliniate palate si castele deosebite, iar acesta trebuie vizitat in special dupa lasarea serii atunci cand atmosfera este mult mai speciala. Astfel, cine ajunge pana aici trebuie sa includa pe lista de activitati o plimbare pentru a se bucura de momente de neuitat.

Podul Rialto

Un alt simbol al orasului este reprezentat de podul Rialto, care a fost construit peste Marele Canal in 1588 si care leaga doua dintre cele mai aglomerate strazi ale orasului. Una dintre activitatile populare este admirarea gondolelor care trec pe sub pod, insa merita descoperita si piata cu produse proaspete localizata la unul dintre capetele podului.

Palatul Dogilor

In acelasi timp, Palatul Dogilor se remarca prin arhitectura deosebita, insa este amplasat si intr-o zona ideala, la marginea Marelui Canal. De-a lungul timpului, cladirea a avut mai multe roluri, printre care resedinta dogilor, Guvernul sau Palatul de Justitie, iar pentru construirea sa a fost nevoie de doua faze. Astfel, aripa estica a fost construita intre 1301 si 1340, in timp ce pentru partea vestica a fost nevoie de inca 110 ani, procesul ajungand la final in 1450.

Biserica San Marco

Aceasta este amplasata in piata cu acelasi nume si reprezinta un alt simbol al orasului, fiind construita in secolul al IX-lea, insa a fost supusa unor proiecte de reabilitare de-a lungul anilor. De asemenea, biserica a fost vazuta ca o dovada a bogatiei si puterii militare pe care venetienii au acumulat-o, iar arhitectura sa combina elemente bizantine si gotice, fiind unica. Totodata, mozaicuri medievale acopera cea mai mare parte a peretilor, insa nu trebuie omis nici turnul cu clopot care reprezinta o aditie de la inceputul secolului trecut, care l-a inlocuit pe cel initial ce s-a prabusit in anul 1902. Astfel, vizitatorii pot ajunge direct pana in varf cu liftul, urmand ca de aici sa se bucure de privelisti nemaipomenite.

Insula San Giorgio Maggiore

O alta surpriza care ii asteapta pe cei care aleg oferta Aerotravel este reprezentata de insula San Giorgio Maggiore, aflata la mica distanta de piata San Marco, iar aici se gasesc mai multe atractii ticsite pe o suprafata modesta. Pregateste acum un city break in Venetia si profita de cele mai mari atractii pe care orasul le are de oferit vizitatorilor sai.

Leave a Comment