Scurt episod despre Cetateni

Sunt cateva lucruri care prezinta o importanta aparte in locul asta, pentru mine. Unul din ele ar fi faptul ca este primul loc in care Ioan Burebista merge pentru a uni triburile geto-dace. De fapt, triburile dace. Getii erau o alta mancare de peste. Se stie ca pe unii i-a alaturat imperiului Geto-Dac prin intelegere, pe altii prin supunere armata. Cetateni s-a alaturat prin intelegere. Histria a fost trecuta prin sabie, spre exemplu. Acum, ne intrebam de ce s-a dus Burebista, prima si prima data, tocmai la Cetateni? De ce nu in orice alt loc? Cine era acolo atat de important pentru viitorul imperiu?
Cel de-al doilea lucru este muntele piramida pe care este situata manastirea. Modific: Imi cer sincer iertare dar muntele nu are forma de piramida. El pare a fi asa dintr-o pozitie din care s-a filmat un documentar. In sine, muntele face parte dintr-un lant.
Al treilea sunt pasii de proportii mari fata de ai unui om, imprimati in piatra.
Al patrulea sunt grotele. Pustnicii cautau Cerul in sanul Pamantului.
Al cincilea sunt Coltii Doamnei, legati ca denumire de Coltii din Buzau. Numiti Colchi in istoria veche, Buzaul adapostea faimoasa cetate a regelui Aiete, de unde Iason si argonautii fura Lana de Aur.

 Buzau vine de la BUZA, sa ne amintim ca BUZA DE RAI, GURA DE RAI, este Raiul sub-terestru, intra-terestru. Si stim cate galerii, pesteri si grote sunt in Buzau.
P.S. Numele Corbii din piatra face trimitere la faimosul neam al Basarabilor, Negrii, Sarabii, deveniti in timp Corvini. La fel cum Dragoslavele trimite catre Dragon, societate secreta din care a facut parte si Vlad Tepes si tatal sau. Numele Namaesti se spune ca vine de la replica apostolului Luca care intrand in templul-biserica si negasind pe nimeni a spus: “Nemo est!”, in traducere din latina “Nu e nimeni!”. Este de retinut faptul ca apostolul Luca care a pictat si o icoana de la Cetateni, vorbea limba latina. Si nu era singurul apostol venit in Dacia. Mai era si Andrei. Deci doi din doisprezece venisera in Dacia. Asta inseamna ca 16,6% din apostoli au poposit in Dacia, iar restul de 83,4% s-au raspandit in lume. Usor disproportionat. Si atunci inseamna ca ori romanii mint, ori altcineva minte. Zic si eu ca nestiutorul …
Habar n-am de ce am scris articolul asta?!