Ei sunt fericiti

La TV, pe net, in jurul tau sau din auzite tot ai dat peste un cuplu… ciudat. Ciudat nu la modul ca provin din medii diferite, sau ca unul din ei e caucazian si celalalt negru, asiatic, musulman, etc. Ciudat la modul ca unul din ei are cu 30, 30 ani si ceva mai mult…
Oricat de in forma ar fi cel in varsta, oricat de mult incearca sa para ca intelege varsta la care se afla partenerul (fiindca hai sa fim seriosi, cel mai tanar nu poate mai deloc, oricat ar incerca, sa para mai intelept – nu ca cel mai in varsta ar fi mai cu capul pe umeri bagandu-se intr-o relatie de acest gen) tot nu reuseste sa se incadreze in peisaj.
Eu cred ca fiecare virsta are farmecul ei si unele lucruri sunt bine de facut la un moment dat. Pai daca tu la 60 ani iti lasi familie, copii, nepoti si te muti intr-un apartament futurist cu o fetiscana/baiat de 20-25 ani, ca te face sa te simti mai tanar, cat de intelept/inteleapta esti.

Cand copiii tai sunt mai mari decat parteneru/partenera ta de viata, chiar te simti mai bine in societate, in mintea ta asta arata bine?
Din astfel de relatii, zic eu, nu are nimeni de castigat. Nici persoanele direct implicate, nici copiii rezultati din marea iubire, nici prima familie a acelei persoane care a lasat totul in urma pentru a retrai tineretea si nici cei din jurul persoanei mai in varsta. Se creeaza orgolii prostesti, certuri inutile, se distrug prietenii si aliante. Pentru ce? Pentru ca anumiti tineri nu au de gand sa lupte pentru a-si crea un viitor alaturi de o persoana de virsta lor? Pentru ca vor sa urce in ierarhie cat ai pocni din degete si fiindca vor totul de-a gata?