Este vreo problema daca mamicile isi pun silicoane?

Pe intreaga durata alaptarii este recomandat ca femeile sa evite sutienele care contin fibra din plastic. De asemenea prin folosirea unor tehnici de alaptare recomandate de ginecologi se poate  evita lasarea sanilor.
Intrebarea tuturor femeilor cu implanturi mamare este daca pot alapta?Intra pe site-ul doctormit.ro si afla daca poti alapta cu silicoane.
Femeile care au implanturi mamare pot alapta fara nici un fel de problema, considera  ginecologii. Implantul mamar nu impiedica hranirea la san a nou-nascutului pentru ca glanda mamara ramane intacta in urma introducerii siliconului.

Ca sa fie cat mai bine inteles vom explica putin structura sanului.Ca urmare, acesta are mai multe straturi.Primul este pielea, al doilea glanda mamara si tesutul adipos, iar cel de-al treilea este muschiul pectoral. In cazul femeilor care nu au alaptat, implantul se introduce sub muschiul pectoral, iar astfel implantul mamar nu afecteaza scurgerea laptelui.
Singurul inconvenient este faptul ca siliconul poate limita cantitativ scurgerea laptelui, in rest nu este nici un fel de problema, relateaza medicii. Medicii atentioneaza ca inainte de a da copilului sa manance de la san este absolut necesara spalarea pe maini, dar si a mamelonului, pentru a se evita infectiile.
Specialistii mai atrag atentia ca lauzele trebuie sa evite sutienele obisnuite in perioada de alaptare si sa foloseasca sutienele speciale pentru ca sutienele din plastic irita mamelonul, ba mai mult, acestea pot provoca anumite infectii ale sanului, care pot fi transmise si nou-nascutului. Cele indicate pentru femeile care alapteaza se gasesc in farmacii, al caror material este unul steril.
Pentru ca pentru multe dintre femei este important aspectul estetic al sanilor va prezentam cateva tehnici de alaptare pentru evitatea lasarii sanilor:

  • Alaptarea poate duce la lasarea sanilor, daca proaspata mamica nu are grija de sani sau daca nu foloseste pozitiile ideale pentru alaptat. Pentru evitarea lasarii sanilor, mamicile trebuie sa fie foarte atente la pozitiile in care ii pun pe cei mici sa alapteze.
  • Una dintre pozitii este cea in care mama sta culcata pe spate, iar copilul se afla pe burta mamei si este tinut foarte aproape de san. A doua este cea in care mama sta sezand, iar cu antebratul il tine pe copil de fund si de picioare.
  • O alta pozitie este cea in care mama sta in picioare, aceasta metoda este indicata atunci cand bebelusul este agitat. In cazul in care mamica are probleme cu alaptatul este indicata pozitia sezand in care copilul este tinut cu picioarele in lateral. Schimbarea acestora are dublu avantaj, atat pentru mama cat si pentru micut, pentru ca astfel se elibereaza toate glandele mamare.

Leave a Comment