Nu stii cat costa masuratorile topografice?

V-ati gasit proprietatea sau terenul la care visati de mult timp si doriti sa o/il achizitionati cat mai repede, insa ar fi o mare greseala sa gasiti un teren sau o constructie care va place si apoi sa faceti o oferta. De cele mai multe ori uitam sa facem cativa pasi inainte sa achizitionam un teren, iar unul dintre acesti pasi pe care ar trebui sa-l respectam inainte de achizitie ar fi sa masuram terenul.

Topografii sunt cei care pot masura hotarele pentru a fi siguri ca terenul pe care credem ca il cumparam este intradevar ceea ce cumparam. Ei sunt cei care ne pot spune daca gardurile, cladirea, copacii, strazile sau alte elemente caracteristice ale terenului se situeaza in realitate pe proprietate si daca cladirile altora sau alte caracteristici se suprapun peste proprietatea pe care dorim sa o cumparam. Topografii sunt familiarizati cu legislatia cladirilor, a terenurilor si pot sa ne ajute la achizitionarea unei proprietati care va fi urmata de o eventuala ridicare de constructive, deoarece acestia pot sa-si dea seama de eventualele probleme ale planului inainte de achizitionarea terenului.

Spre exemplu, daca vom dori exploatarea unui teren sau parcelarea acestuia, un topograf poate sa ne ajute sa determinam daca acest lucru este posibil sau legal. Nu este indicat sa luam in considerare o schita topografica veche de la proprietar sau agent imobiliar, deoarece aceasta poate sa nu contina toate modificarile recente ale terenului.

Inainte de a apela la serviciile unui topograf ar fi foarte bine daca am avea un profil al proprietatii, pentru a putea incepe evaluarea achizitiei unei potentiale proprietati. Prin apelarea la serviciile de masuratori topografice inainte de a achizitiona un teren ne luam o masura de precautie. Este bine sa nu ne bazam pe cuvantul nimanui, cum ar fi proprietarul sau agentul imobiliar atunci cand achizitionam un teren, deoarece aceasta este o achizitie importanta si nu ar trebuie facuta decat daca stim sigur ceea ce cumparam.

Topograful este persoana care ne va oferi informatia cea mai buna posibila pentru a determina daca terenul indeplineste necesitatile noastre, iar in cazul in care apar anumite semne de intrebare acestea vor fi rezolvate in favoarea noastra inainte de a incheia afacerea procurarii terenului.

Chiar daca este esentiala efectuarea unei masuratori topografice la achizitionarea unui teren mai mic sau mai mare, o masuratoare topografica chiar si a unui teren doar pentru o casa poate surprinde posibilele problemele inainte sa fie prea tarziu.

Daca am reusit sa va convingem de necesitatea acestui serviciu, va asteptam la EuroSurvey pentru a cere o oferta de pret masuratori topografice.

Leave a Comment