Tratamentul de albire a dintilor – sfaturi si recomandari

Exista diversi factori care contribuie deteriorarea sau ingalbenirea dintilor, precum consumul de ceai, cafea, bauturi racoritoare, tutun, precum si administrarea anumitor medicamente care pot afecta dintii. Desigur, amintim aici consumul de zahar si alte alimente care pot dauna structurii dentare in timp.

Cu siguranta, nimanui nu ii place sa aiba dintii de o alta culoare fata ravnitul alb. Ei bine, un aspect pe care merita sa il aducem in discutie este faptul ca aceasta nuanta mai galbena a dintilor poate proveni si din factori genetici sau din cauza inaintarii in varsta.

Pentru albirea mai buna a dintilor, cele mai eficiente tehnici pe termen lung sunt cele aplicate de un dentist intr-un cabinet sau centru de sanatate dentara, precum Dental Medical. Aici puteti beneficia de tratamente pentru albirea dintilor, efectuate la cel mai inalt grad de profesionalism, acestea fiind realizate de o echipa de medici stomatologi foarte bine pregatiti si cu experienta in aceasta ramura.

Albirea dintilor – o metoda durabila si nedureroasa de a avea dinti de invidiat

Ca metoda de executie pentru albirea dintilor, este important sa mentionam ca aceasta tehnica este una total nedureroasa. Concret, dupa ce se protejeaza gingiile, pe smaltul dintilor se aplica un gel pe baza de peroxid de hidrogen. Acest lucru va depigmenta dintele sub actiunea unei lampi UV. In functie de gradul de colorare a dintilor, pot fi necesare mai multe sedinte, pentru obtinerea unui rezultat mult mai bun si mai rezistent in timp.

O alta tehnica de albire a dintilor poate fi realizata acasa. Concret, medicul dentist  care se ocupa de tratamentul pentru albirea dintilor va poate pune la dispozitie un dispozitiv sau, mai bine zis, o forma din plastic care imita exact structura dumneavoastra dentara. Pe parcursul celor cateva zile de tratament, pacientul va purta zilnic aceste forme, care contin gel de albire, timp de 30 pana la 60 de minute.

Pentru dintii care s-au innegrit si sunt devitalizati, medicul dentist aplica o tehnica specifica. Mai exact, radacina dintelui este protejata prin aplicarea unui dispozitiv menit sa actioneze astfel, apoi se pune un gel de albire pe varful dintelui. Acest produs functioneaza timp de cateva zile pana la cateva saptamani.

Cum avem grija de dantura dupa un tratament de albire a dintilor?

La Dental Medical, medicii stomatologi recomanda ca pacientul sa aiba grija ce alimente va consuma, iar asta pentru ca, uneori, poate aparea sensibilitatea tranzitorie a dintilor si dureaza aproximativ 48 de ore. Se recomanda o pasta de dinti specifica pentru a reduce acest efect secundar.

De asemenea, cateva saptamani dupa albire, bauturile colorante (ceai, cafea, vin rosu etc.) nu sunt recomandate, deoarece riscul de ingalbenire a dintilor este mai mare in aceasta perioada.

Leave a Comment