Beneficiile folosirii protezei dentare

Esti complet fara dinti? Nu-ti face griji! Exista o solutie, iar aceasta este proteza dentara completa detasabila. Acest aparat dentar va ofera un confort optim, astfel incat sa puteti manca, vorbi si zambi fara nicio problema. Iata cateva avantaje ale protezelor dentare complete detasabile.

Accident, igiena orala precara, boala parodontala a gingiilor… Pierderea dintilor la maturitate nu este un fenomen neobisnuit. Cu toate acestea, aceste pierderi duc uneori la o dentatie incompleta si trebuie luata rapid in considerare o solutie. Este cazul tau? Trebuie sa stiti ca aveti la dispozitie mai multe optiuni, inclusiv instalarea unei proteze dentare, un serviciu oferit de medicii stomatologi de la Stoma Urgent. Conceptia despre protezele dentare traditionale se poate schimba atunci cand aflati despre urmatoarele 5 beneficii ale acestora!

1. Un aparat dentar personalizat

Proteza dentara completa detasabila, denumita mai frecvent „proteza”, inlocuieste toti dintii naturali. Poate fi proiectat atat pentru maxilarul superior cat si pentru cel inferior. Pentru a asigura un confort optim viitorului sau proprietar, acesta trebuie facut pe masura: medicul dentist sau medicul stomatolog ia dimensiunile si impresiile orale ale pacientului cu mare precizie inainte de a le transmite tehnicienilor dentari, care se ocupa de pregatirea protezei.

2. Materiale bine gandite

Pentru a imita dintii, folosim rasina acrilica sau portelan, desi acesta din urma este mai rar folosit in zilele noastre, si rasina acrilica roz pentru a imita gingiile. Scopul este de a obtine un zambet frumos, cu aspect natural.

3. Ajustari personalizate

In timpul primei incercari, specialistul se asigura ca pacientul sau este pe deplin multumit de noua sa dentitie, ajustand diferite elemente pentru a obtine un confort optim. Apoi, dupa o anumita perioada de acomodare, poate fi necesara o a doua intalnire pentru a face ajustari minore.

4. Cost accesibil

Deoarece nu necesita interventii chirurgicale si relativ putine intalniri de specialitate, proteza dentara completa detasabila este o solutie accesibila pentru inlocuirea tuturor dintilor dintr-o arcada dentara.

5. Intretinere usoara

Proteza completa detasabila nu este imuna la tartru si la placa dentara. Astfel, pentru a mentine culoarea stralucitoare a protezei, trebuie sa aveti grija sa o curatati bine in fiecare zi. Pentru a face acest lucru, va recomandam sa indepartati protezele dentare inainte de a merge la culcare, sa le periati temeinic cu o perie moale de par conceputa in acest scop si apoi sa le inmuiati intr-o solutie de curatare a protezei dentare pentru intreaga perioada.

Pentru a rezolva rapid problemele asociate cu edentatia completa, respectandu-va bugetul, luati in considerare protezele dentare, ca fiind o solutie pentru pacientii cu probleme majore. Programati-va chiar acum o vizita la Stoma Urgent, pentru a beneficia de sfaturile de specialitate ale echipei noastre experimentate si atenta la nevoile dumneavoastra.

Leave a Comment