Efectul „dry ice” sau cum puteti obtine efecte speciale cu un minim de efort

Daca planuiti sa organizati o petrecere cu ocazia sarbatorilor si doriti sa va indepliniti rolul de gazda pana in cele mai mici detalii, o idee foarte buna de a va suprinde musafirii presupune fara indoiala incorporarea ghetii uscate in cat mai multe dintre momentele serii. Astfel, fie ca vorbim de spectacole de lumini si fum din zona de dans, prezentarea spectaculoasa a bauturilor de la bar si chiar servirea mancarii in starea cea mai proaspata, acest compus poate fi introdus cu usurinta pentru un maxim de efect. Pentru a observa cum este posibil acest lucru, cel mai bine este sa ne intoarcem la momentul producerii sale, pentru a intelege conditiile in care dioxidul de carbon este manipulat. Totusi, mai inainte de a trece la treaba este important sa stim ca oricat ar fi de inofensiv ca gaz, el poate provoca in mod paradoxal chiar si arsuri, in urma inghetarii tesutului viu. Din aceasta cauza, normele de protectie, instructajul si prioritizarea sigurantei sunt esentiale in momentul in care alegeti locatia pentru a comanda un compus de acest tip.

In ce conditii pastram gheata carbonica

  Dat fiind faptul ca vorbim de manipularea unei substante ce isi mentine starea solida la temeperatura de -78,5 grade Celsius, evitarea unui contact direct al carui interval depaseste 1-2 secunde este strict interzisa. Odata ce a fost produsa, depozitarea sa in containere termice izolate special este necesara pentru a prezerva aceasta stare pana la momentul in care va fi utilizata. In mod paradoxal insa, inchiderea ermetica nu este una din conditiile necesare pentru transport, dat fiind faptul ca procesul de sublimare ce sta la baza producerii ghetii carbonice vine la pachet cu expansiunea volumetrica a continutului. Nu in ultimul rand, posibilitatea de a ventila incinta in care aceasta este pastrata reprezinta un detaliu crucial, pentru ca acumularea de dioxid de carbon in spatii inchise poate altera compozitia aerului suficient de mult incat sa afecteze respiratia omului si chiar sa asfixieze animalele de companie.

Alegeti din nenumaratele utilizari si aplicatii practice

   In contextul actual, pastrarea si distribuirea in parametri cat mai aproape de recomandarile producatorilor nu mai este un detaliu care sa se aplice exclusiv produselor din industria alimentara, cat mai ales celor din industria farmaceutica. Astfel, dincolo de facilitarea transportului de compusi medicali in conditii optime, o alta aplicatie practica pentru gheata carbonica este si eliminarea formatiunilor vegetante de tipul verucilor, evitand astfel cauterizarea si folosirea unui instrumentar mult mai invaziv pentru pacient. Mergand mai departe catre alte alternative de a utiliza acest compus, abilitatea de a prezerva containere intregi de produse cerealiere poate reprezenta un avantaj pentru fermierii ce doresc sa nu altereze gustul si calitatea materiei prime, totul in timp ce elimina daunatorii care sunt atrasi de dioxidul de carbon.

Leave a Comment