De ce să crești porumbei?

În zilele noastre, rutina fiecăruia are neapărată nevoie de includerea unui moment de relaxare, în care să ne cultivăm pasiunile sau cel puțin, în care să ne dăm timp să le descoperim. În timp ce unii realizează obiecte artizanale sau practică diverse sporturi, alții aleg să își dedice timpul creșterii anumitor vietăți.

Deși poate părea surprinzător, în privința creșterii păsărilor, popularitatea porumbeilor este în creștere în întreaga lume și putem spune, chiar preponderentă în România. Aceste păsări s-au dovedit a fi atât niște companioni de nădejde, cât și niște adevărați competitori demni de cele mai bine organizate concursuri.

Porumbeii impresionează prin calitățile lor dominante și anume, prin loialitate, capacitate fizică, orientare și frumusețe. Aceștia se numără printre cele mai deosebite specii de păsări care sunt capabile să se întoarcă în locul unde au crescut, chiar și de la sute de kilometri distanță sau mai mult.

Pentru a te convinge de satisfacția adusă de creșterea lor, mai jos îți prezentăm câteva motive pentru care oamenii din întreaga lume au ajuns să îți facă un hobby din creșterea acestor păsări: 

  • Sunt foarte ușor de crescut.

Tot ce îți trebuie pentru început este un spațiu potrivit unde să construiești o crescătorie în funcție de numărul de păsări dorit.Accesoriile de care ai nevoie nu îți vor face o gaură în buget, dacă știi la ce site-uri să apelezi. Pe columbovet.ro le găsești într-o gamă largă de produse pentru porumbei, cu mărimi și materiale diverse, la prețuri mai mult decât accesibile.

  • Au o frumusețe aparte.

Porumbeii sunt păsări cu dimensiuni armonioase și relativ mici, elegante și blânde, care vin în mai multe nuanțe și culori. Acestea mai sunt numite și ”păsări spectacol”, crescute pentru a încânta ochiul, fie în cadrul propriei curți, fie la concursurile de specialitate . Oricine observă un stol de porumbei va fi uimit de varietatea de penaj și alura acestora. Nu degeaba designerii de modă din întreaga lume încearcă să redea acel gri-albăstrui specific porumbeilor în creațiile lor.

  • Sunt păsări foarte inteligente.

Contrar părerii generale despre inteligența precară a păsărilor, porumbeii se situează în topul celor mai inteligente animale din lumea întreagă. Porumbeii se adaptează extrem de repede și ușor, după cum se poate vedea prin modul în care relația lor cu lumea umană a fost susținută și valorificată de-a lungul epocilor. Aceștia sunt capabili să învețe să facă o mulțime de lucruri, iar capacitatea lor de a se orienta în spațiu este considerată de-a dreptul spectaculoasă.

Dacă cele de mai sus te-au convins să acorzi o șansă porumbeilor, Columbovet.ro îți oferă tot ce ai nevoie pentru a începe să-ți cultivi noua pasiune. În cadrul acestui site vei găsi cele mai bune produse pentru porumbei, de la accesorii și hrană , până la diverse tratamente și suplimente.

Leave a Comment