Perioada de adolescenta este poate ca cea mai vulnerabila si plina de obstacole etapa din viata unui individ, iar fiecare factor cu care ia contact in aceasta perioada isi poate pune amprenta in mod decisiv asupra proceselor de dezvoltare ale personalitatii, comportamentului, caracterului, modului de a relationa si comuica, in calitate de viitor adult. De aceea, un pas important in vederea asigurarii unei dezvoltari optime este constientizarea elementelor care il pot afecta si actionarea in vederea eliminarii efectelor pe care acestea le pot avea pe termen lung. In acest sens, apelarea la psihoterapie adolescenti poate reprezenta o necesitate prin care orice adolescent ar trebui sa treaca, fie ca prezint sau nu simptome ale unor afectiuni de natura psihologica https://casino7.ro.
Cand se impune psihoterapia in cazul adolescentelor?
Un singur episod neplacut poate avea efecte inconstiente asupra comportamentelor si starilor ulterioare si de aceea este foarte important sa observam fiecare semnal care ar putea indica faptul ca exista o problema. Astfel ca in momentul in care adoplescentul prezinta stari de apatie, anxietate, atacuri de panica, depresie, episoade incontrolabile de frica sau iesiri violente, dorinta de izolare, se angajeaza frecvent in conflicte, are iesiri nervoase, tulburari ale somnului si alimentatiei, deficiente de comunicare si nu numai, se impune aplelarea la ajutor de specialitate in vederea depistarii cauzelor care produc aceste comportamente si mai apoi spre a configura un plan de tratament care sa le elimine.
Cum se desfasoara sedintele de psihoterapie?
Prima si cea mai importanta etapa din acest proces este crearea unei relatii de incredere intre specialist si pacient, relatie fara de care comunicarea ar fi deficitara si ar culmina cu configurarea unor evaluari eronate, ce nu vor putea ajuta in vederea vindecarii afectiunilor prezente. Asadar, ulterior acestui pas al carui durata variaza in functie de gradul de cooperare si interes al pacientului, va urma evaluarea propriu zisa in vederea depistarii cauzelor si a setarii unui diagnostic. Aceasta este si cea mai complexa etapa deoarece are in vedere aplicarea mai multor instrumente in vederea stabilirii patologiei in care se incadreaza pacientul. Apoi, va fi nevoie de abordarea unor tenhici specifice si personalizate care vizeaza deblocarea unor ganduri inconstiente care sa demaste care au fost factorii care au condus la instalarea acestei situatii. Abia mai apoi se poate demara configurarea unui plan de tratament care sa amelioreze pe parcurs simptomele si, daca este posibil, sa le elimine complet.
Cat cost o sedinta de psihoterapie adolescenti?
Preturile pentru sedintele de psihoterapie au fost setate in asa fel incat sa permita oricarui adolescent, care simte nevoia sau isi doreste sa apeleze la serviciile unui specialist, sa o poata face fara a se simti constrans de situatia financiara. Astfel ca, pentru o sedinta de 50 de minute in cabinet, pretul este de 150 de lei.