Jurnalul unei zile oarecare (2)

Daca stiu ce zi e azi : ar fi culmea sa nu stiu…  👿 Doar eu am stabilit sa tin jurnalul sambata !!!
Daca stiu si data din calendar : pai sa socotim pe degete, ma gandesc. Daca ieri a fost Catherine Zeta Jones (rotunjoara, acceptabil rubensiana, zi de salariu, de… :)) si maine e Jamie Lee Curtis (forme atletice, aproape ascutite, asa cum va fi si cardul bancar :(), azi ii Charlize Theron. Conform formulei :

Pe ce program e televizorul : Digisport 1.  Trinitas.
La ce distanta de mine se afla telecomanda : rubrica ce tinde sa devina superflua. Se sterge. Logic ca va fi ever in imediata mea apropiere.
Care-i ultimul banc bun pe care l-am auzit : Un tip ajunge mort de beat acasa. Nevasta-sa il ia la palme :
– Mai bei, ma ? Porcule… ! Zi, ma, mai bei ?! … El, cu greu, reusind sa ridice capul :
– Toarna !
Ce gagici mi-au mai facut cu ochiul : mai vechi. Filmele revazute, nu ele. Bine, nici ele nu-s tocmai prospaturi, da’ nici eu nu-s vulpea care sa afirme sictirita ca strugurii sunt acri…

 Stirea care m-a enervat cel mai rau in ultimul timp : tot o non-stire. Ca sa fiu mai exact, din nou un detaliu al unei stiri. Revista „Capital” a lansat joi seara la Palatul Cesianu- Racovita albumul „Top 100 cei mai valorosi pictori romani”. Initiativa demna de lauda si de respect. Ce pisici cauta insa acolo penalul Adrian Nastase sa isi dea cu parerea ? Ok, pot intelege ca arte din miliardele furate s-au metamorfozat in picturi atarnate alandala, fara pic de noima sau bun gust pe peste tot prin locuinta celui mai brava prim-ministru nascut ever in coltul asta de Univers. Ok, omul are instructia necesara pentru a se informa macar asupra valorii bunurilor „agonisite” din mostenirea pensiilor adunate-n 83 de vieti de matusa Tamara. Pot fi de acord cu asta. Dar dintre toti cei prezenti, tocmai pe nenorocitul asta sa-l pui sa-si dea cu parerea la teveu, mi se pare totusi un pic cam mult.

Aduce a insulta. Cred ca m-apuc de Suleyman ! Sau dau o tura prin „presa” sa vad ce mai fac Biencuta si Victoras. Sau daca italianul ala i-a pus-o au ba Andei Adam. Ca veni voba de ultima cucerire a Botezatului, tata si mama chilotilor barbatesti cu push-up, as fi curios daca si el isi pune aceeasi intrebare pe care mi-am pus-o si eu cand am vazut-o pe fatuca-n Playboy : daca va fi sa aiba vreun copil, cum o sa-l alapteze ? ca are niste mameloane un picut mai ciudate, cu sfarcurile spre interior, infundate, cum ar veni. Sau o fi fost frig cand a prestat pentru shooting ? Nieee… sunt ciudate.  Amu, sa ma ierte parte dintre cei ce dau pe-aici si carora li se pare deplasat modul de abordare si exprimare. E jurnal de mascul, daaaa ? Ce v-ati fi asteptat sa gasiti ? Panselute, liliac, iasomie, versuri de dragoste, citate din Paler si Tutea ?
De ce tusesc : Nu mai tusesc.
Cand am iesit ultima oara cu baietii : alta rubrica ce tinde sa devina superflua; pe viitor voi renunta si la ea. Normal ca tot diseara !
Cu ce sunt imbracat : costum Pierre Cardin la un singur rand, camasa alba, cravata mov, pantofi negri. Pe deasupra mi-am pus un trening ca ies sa cumpar varza pentru murat.
Si la Final (asta-i rubrica noua, o inaugurez acum ca tot am taiat alte doua rubrici de pe lista : de secole caut clipul asta pe youtube. Am facut vraiste pe acolo tot rascolind citit quote zebra. Il primisem mai demult pe e-mail, l-am vizionat, am bagat la cutiuta si-apoi l-am sters fara sa am macar gramul acela de inteligenta care-ar fi facut ca neuronu’ sa-mi devina erect si sa memoreze numele celui care presta. Acum l-am regasit, gratie Laurei, am cerut voie si vi-l impartasesc si voua. E cam lungut (juma de ora, cred), dar poate va faceti timp. Eu zic ca merita.