Poti gasi aici vinul tau preferat

Cu totii iubim vinul, aceasta fiind una dintre cele mai populare bauturi alcoolice, care daca este consumata in cantitati moderate poate chiar aduce mai multe beneficii sanatatii. Bineinteles, exista mai multe tipuri de vin, dar nenumarate sortimente, iar fiecare dintre acestea se potrivesc in anumite contexte. Totusi, foarte bun este vinul rosu, iar o selectie vasta este disponibila la crama Budureasca unde este imposibil sa nu se gaseasca varianta optima pentru orice context. Alege acum un vin rosu bun si te poti bucura de o seara grozava in compania celor dragi.

Chiar daca se spune ca vinul este mai bun in timp, in cazul vinului rosu cel mai tanar e considerat mai bun fata de cel vechi. Totusi, conteaza mult intregul proces si conditiile de depozitare pentru ca un vin sa invecheasca si sa devina mai bun, dar din punctul de vedere al sanatatii, vinul rosu mai proaspat contine cantitati mai mari de tanin, compusul care aduce diverse beneficii.

Cum se obtine culoarea inchisa a vinului rosu? Dintr-un pigment numit antociat care se regaseste in pielea bobului de strugure, iar in functie de soi se poate ajunge la o culoarea mai inchisa sau mai deschisa. Totusi, e bine de stiut si faptul ca pe masura ce vinul rosu se invecheste, culoarea sa devine mai deschisa, iar cele mai vechi sunt chiar cunoscute pentru culoarea lor transparenta.

De asemenea, aproape toate tipurile de vinuri rosii sunt facute din aceeasi specie de struguri. Astfel, Budureasca aduce o selectie grozava de astfel de vinuri, toate fiind de cea mai buna calitate. De exemplu, pentru Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir se foloseste, de fapt, acelasi tip de strugure. Mai mult, e bine de stiut faptul ca in ciuda parerii generale, aceasta specie de vita de vie provine din partea de est a Europei, nu din Franta.

De regula, valoarea sulfitilor din vinul rosu este mai redusa decat cea regasita in vinurile albe, iar acest lucru este datorat faptului ca vinul rosu este mai stabil din punct de vedere chimic in comparatie cu cel alb, ceea ce presupune ca nu se degradeaza la fel de repede. Acesta e motivul principal pentru care vinul rosu rezista mai bine in timp fata de alte sortimente.

Pentru o selectie grozava de vin rosu oricine poate apela la Budureasca unde e disponibila o gama foarte variata, fiind imposibil ca aici sa nu se gaseasca cea mai buna optiune pentru contextul social potrivit. Astfel, pentru o seara petrecuta alaturi de cei dragi niciodata nu se da gres cu o Feteasca Neagra Premium din 2016, cu un Exuberant Noir din 2017, fie cu un Merlot Premium din 2015, iar fiecare dintre acestea te asteapta la numai cateva click-uri distanta la crama Budureasca.

Leave a Comment