Obtine chiar acum o asigurare medicala de calatorie de la TCV si fa-ti bagajele!

Multi oameni sunt de parere ca asigurarea de calatorie este, in fond, o asigurare internationala de sanatate, dar diferenta este semnificativa. Astfel, este important sa va asigurati ca alegeti asigurarea potrivita pentru sederea in strainatate, adica o asigurare calatorie. O asigurare medicala calatorie este conceputa pentru calatorii si sejururi scurte, mai exact de mai putin de 90 de zile consecutive si acopera evenimente neprevazute, precum cele de dinainte de plecare si amintim aici urgenta medicala, cum ar fi spitalizarea, care cauzeaza anularea calatoriei. Pe de alta parte, avem si clauze care se aplica odata ajuns acolo: urgenta medicala, repatriere, furt de bagaje sau daca raspunderea civila daca, de exemplu, provocati un accident. O asigurare medicala de calatorie este conceputa pentru sejururi lungi sau expatriere si va actiona ca un soi securitate sociala, la care se adauga respectarea conditiilor de sanatate, ceea ce inseamna ca prin intermediul acestei asigurari de calatorie asiguratorul va plati cheltuielile medicale, care nu se limiteaza numai la situatii de urgenta. Astfel, vizita dumneavoastra la medicul generalist, medicamentele prescrise, un control, sedintele de fizioterapie, tratamentul unei boli grave, vor fi acoperite pe langa toate situatiile de urgenta.

Ce ar trebui sa acopere o asigurare de sanatate pentru calatorie?

Raspunsul la intrebarea de mai sus depinde de tipul calatoriei, de destinatie, de activitatile care vor fi practicate acolo, precum si de alti factori, dar asigurarea de calatorie ar trebui sa acopere cel putin pe trei linii principale: cheltuieli medicale, asistenta si raspundere civila. Bolile si accidentele nu pot fi prezise. In strainatate, ingrijirea medicala buna nu este doar contra cost, dar in unele tari este foarte costisitoare. O asigurare medicala buna de calatorie ar trebui sa va ofere acces la ingrijiri cel putin echivalente cu cele pe care le avem in Romania si sa acopere costurile corespunzatoare acestora.

De asemenea, in cazul unei probleme grave de sanatate, in anumite regiuni ale lumii, este posibil sa nu aveti acces la unitati medicale de un nivel comparabil cu sistemele europene de sanatate. Intr-un astfel de caz, cea mai buna solutie este sa solicitati transferul in tara.

Asistenta inclusa in asigurarea de calatorie nu acopera in mod normal doar transferul medical sau repatrierea. Exista adesea servicii care garanteaza prezenta unei persoane dragi in caz de spitalizare in strainatate, costuri de investigatie medicala, asistenta juridica si multe altele.

Alege o asigurare medicala de calatorie de la TCV si poti pleca linisitit in vacanta, iar asta pentru ca aceasta va poate garanta ca orice s-ar intampla, nu veti fi ignorat si veti beneficia de servicii medicale de cea mai buna calitate in tara in care veti ajunge. TCV calatoreste cu tine!

Leave a Comment