Primele semne care iti arata ca esti insarcinata

Fiecare femeie insarcinata este diferita si, in mod evident, are simptome diferite. Unele femei vor avea putine simptome pe tot parcursul acestei perioade, in timp ce altele vor simti din plin aceasta etapa a vietii si vor fi afectate de multe afectiuni in timpul celor noua luni de sarcina. Exista multe modalitati prin care va puteti gestiona simptomele si, oricat de inconfortabil v-ati simti, tineti cont ca acestea nu vor dura pentru totdeauna si poate chiar va va fi dor sa traiti acest sentiment.

Cert este ca, simptomele sarcinii variaza la femei pe parcursul celor 40 de saptamani. Totusi, cele mai frecvente simptome:

  1. Oboseala. Adesea, femeile se pot simti obosite sau epuizate la scurt timp de la debutul sarcinii.
  2. Lesin. Unele femei se pot simti stari de lesin sau ameteala la inceputul sarcinii.
  3. Modificari la nivelul sanilor. Sanii pot deveni fragili, umflati si mai grei. Se poate schimba si culoarea areolei, stratul de piele care inconjoara mamelonul.
  4. Constipatie, gaze sau balonare .
  5. Varsaturi si stari de greata in special dimineata. Este un simptom comun in timpul sarcinii, pe care il simt tot mai multe femei. Chiar daca aceasta este cunoscuta manifestandu-se dimineata, este posibil sa varsati sau sa aveti stari greata in orice moment al zilei, care va fi uneori declansat de gustul sau mirosul alimentelor. Consultati sectiunea de recomandari pentru starile de greata si varsaturi pentru sfaturi utile cu privire la aceste simptome.
  6. Necesitatea de a urina frecvent.
  7. Dureri de spate si dureri de cap. Durerile de spate sunt frecvente in timpul sarcinii si pot incepe destul de devreme, in timp ce durerile de cap pot fi, de asemenea, o problema.
  8. Schimbari de dispozitie. In timpul sarcinii, femeile se confrunta cu modificari ale dispozitiei, care sunt de obicei inofensive din mai multe motive. Cu toate acestea, depresia si modificari ale dispozitiei nu sunt normale si este important sa consultati un medic de specialitate, care va poate fi de ajutor, in cazul in care aceasta problema se agraveaza.
  9. Crampe musculare. Multe femei se confrunta cu crampe la picioare in timpul sarcinii. Cel mai bun mod de a ameliora durerea cauzata de crampe este masarea usoara a zonei afectate.

Desigur, acestea sunt doar cateva simptome care indica o sarcina, insa ele pot fi mult mai multe, totul depinde de fiecare organism in parte. Cert este ca, trebuie sa acordati importanta fiecarui simptom si sa stabiliti care este sursa acestuia, pentru ca poate fi sau nu vorba de o sarcina. Pe site-ul nostru, clubulbebelusilor.ro, puteti citi mai multe despre simptome sarcina si sa stiti exact despre ce este vorba. Evident, cand inca aveti dubii, testul de sarcina este cel care va clarifica orice urma de indoiala.

Leave a Comment