Merita instalatiile GPL?

Renuntarea la motoarele pe benzina sau motorina poate sa aduca o multime de avantaje soferilor, incepand de la economii importante la fiecare drum parcurs si pana la prelungirea duratei de viata a motoarelor. Masinile electrice reprezinta viitorul, insa acestea sunt costisitoare, iar autonomia nu este satisfacatoare, motiv pentru care nu reprezinta o solutie viabila. In schimb, oricine poate alege AGR autogaz pentru ca instalatiile GPL nu numai ca sunt foarte accesibile din toate punctele de vedere, insa aduc si o multime de beneficii.

Cel mai important

Poate ca principalul avantaj e reprezentat de faptul ca soferii se bucura de economii considerabile la fiecare drum parcurs, de circa 40%. Asadar, pretul de achizitie poate varia de la 2.500 de lei pana la 4.000 de lei sau mai mult in functie de tipul sistemului ales, insa aceasta suma se amortizeaza in circa 12 luni sau poate chiar mai repede in cazul celor care parcurg distante lungi cu masina. Cu alte cuvinte, dupa aceasta perioada soferii vor putea resimti economiile direct in buzunarul lor, iar sumele nu sunt deloc de neglijat.

Aceeasi putere

In cazul instalatiilor din urma cu un deceniu sau doua se putea constata o scadere a puterii motorului, insa aceasta nu mai este situatia si in ziua de azi cand sistemele sunt foarte moderne, motiv pentru care soferii vor avea parte de cele mai bune conditii. In acelasi timp, se prelungeste durata de viata a motorului cu minim doi, trei ani prin faptul ca nu exista substante nocive care sa se depuna pe componente, asa cum se intampla in cazul motoarelor Diesel sau pe benzina.

Garantie de cativa ani

Soferii pot apela la AGR autogaz chiar si in cazul masinilor noi aflate in garantie, intrucat sistemele nu afecteaza acest lucru. La randul lor, instalatiile vin cu o garantie de minim 2 ani si pot depasi 5 ani in cazul celor mai performante, insa se recomanda soferilor ca acestea sa fie verificate periodic de catre spectialisti. In acelasi timp, acestia sunt obligati prin lege ca la fiecare 2 ani sa efectueze o verificare a sistemelor, procedura similara ITP-ului, in caz contrar instalatiile functioneaza ilegal.

Rezervor mic

De asemenea, rezervoarele disponibile in ziua de azi nu mai ocupa cea mai mare parte a portbagajului, ci se gasesc chiar sub forma rotii de rezerva pe care o pot inlocui, ceea ce presupune ca orice drum in afara orasului va fi mult mai comod.

Simplu si rapid

Nu in ultimul rand, exista o multime de statii cu GPL, iar alimentarea se face in cel mai scurt timp, motiv pentru care nu exista nici un disconfort din acest punct de vedere, soferii bucurandu-se de cele mai bune conditii atunci cand conduc o masina cu o instalatie GPL.