Iata la cine iti poti face asigurare in capitala

Asigurarea obligatorie de locuinta este cea care ne asigura protectie in cazul in care suferim pagube ce au drept cauza, dezastrele naturale. In acest articol vom expune care sunt riscurile acoperite si limitele asigurarii.

Asigurarea obligatorie prezinta un grad de acoperire limitat si despagubeste asiguratii in cazul in care se produce un dezastru natural, cum ar fi cutremur, alunecare de teren sau inundatie.

Suma asigurata este de maxim 20.000 de euro, iar in cazul locuintelor care valoreaza mai mult de atat se traduce prin faptul ca nu sunt asigurate integral. Pentru aceste situatii, daca ne dorim protectie maxima va fi nevoie sa incheiem si o asigurare facultativa.

Asigurarea este obligatorie pentru toti proprietarii de locuinte si care in cazul in care au o asigurare facultativa vor fi obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie.

Prin intermediul asigurarii care poarta denumirea de PAD vor beneficia de protectie, locuinta si elementele de constructie si dependintele, dotarile si utilitatile, in cazul in care sunt parte comuna cu locuinta. Mai mult decat atat, se asigura protectie si pentru daunele care au fost provocate de incendii sau explozii, daca acestea au la baza unul dintre cele trei fenomene naturale, pentru care polita ofera protectie, respectiv cutremur, inundatie naturala sau alunecare de teren.

Asigurarea PAD acopera inclusiv pagubele ce sunt produse constructiilor, in urma patrunderii si infiltrarii apei, in cazul acoperirii terenului pentru o durata scurta de timp cu un strat de apa provenit din inundatii naturale.

Ceea ce nu este asigurat prin intermediul politei sunt locuintele care au fost construite in zone periclitate de inundatii, prabusiri si alunecari de teren sau in cazul constructiilor ce au fost ridicate desi era interzis a se construi in respectiva zona.

O alta categorie de locuinte pentru care nu se poate incheia polita PAD sunt constructiile care sunt incadrate in clasa I de risc seismic.

Sumele asigurate de polita PAD variaza in functie de tipul de constructie al locuintei si sunt impartite in doua categorii:

  • 20.000 euro pentru locuintele cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn, sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din alte materiale rezultate in urma unui tratament chimic sau termic;
  • 10.000 euro pentru locuintele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament chimic sau termic.

Asadar, suma asigurata este limitata. Daca ai o locuinta ce valoreaza 30.000 euro, asigurarea PAD nu este suficienta pentru a-ti permite ulterior sa-ti reconstruiesti casa, in cazul unui dezastru natural.

In concluzie, pentru a putea incheia o polita de asigurare pad in bucuresti care sa respecte toate reglementarile si care sa-ti fie de ajutor atunci cand vei avea nevoie este cel mai bine sa apelezi la ajutorul unui specialist in domeniu care va sti sa-ti ofere cele mai bune solutii.

Cu ajutorul specialistilor de la FlyInsurance si al experientei din domeniu dobandita in ani de experienta, cu siguranta poti sta linistit ca vei lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste asigurarea locuintei tale, care poate fi, cea mai mare investitie a ta.

Leave a Comment