Gheața uscată și utilizările sale în două mari industrii vitale

Gheața uscată nu este utilă doar pentru ambianța pe care o creează la petrecerile de Halloween sau la evenimente de mare amploare, precum sunt nunțile, mai cu seamă momentelor dedicate valsului mirilor. Acest produs are o mare varietate de utilizări. Dincolo de efectul artistic pe care îl creionează, gheața uscată este o formă solidă de dioxid de carbon care are multe aplicații. Începând cu depozitarea la rece a alimentelor, curățarea dispozitivelor medicale și transportul produselor perisabile gheața carbonică este o substanță care face posibilă realizarea mai multor operații în condiții de maximă igienă.

Iată două dintre industriile majore care utilizează gheața uscată în vederea conservării produselor în condiții optime.

1. Industria medicală

Gheața carbonică este larg răspândită în industria medicală. De exemplu, în dermatologie, dioxidul de carbon este adesea folosit ca alternativă la azotul lichid pentru intervenții chirurgicale minore, cum ar fi îndepărtarea alunițelor, negilor și alte imperfecțiuni ale pielii. În plus, medicii folosesc gheață carbonică pentru a păstra probele biologice, deoarece acestea pot fi păstrate proaspete pentru perioade lungi de timp. De fapt, gheața uscată este adesea o soluție rentabilă pentru congelatoarele specializate sau în cazul unei pene de curent.

Gheața carbonică ajută la menținerea unor lucruri precum consumabilele medicale, probele de testare și organele la o temperatură uniformă rece. Cea mai interesantă parte din acest proces este faptul că gheața carbonică se evaporă în cele din urmă, astfel încât nu mai rămân reziduuri de apă, ceea ce ar putea duce la o potențială contaminare sau la acumularea de bacterii.

2. Industria alimentară

Datorită existenței unor reguli destul de stricte în ceea ce privește depozitarea și prepararea alimentelor, gheața uscată a fost și continuă să rămână un aspect esențial în bucătării, restaurante și supermarketuri. Gheața carbonică este benefică în îndepărtarea bacteriană a mucegaiului care se găsește în locurile care există în mod regulat alimentele. A asigura condiții de lucru cât mai igienice este una dintre cele mai importante părți ale lucrului într-o bucătărie sau într-un restaurant. Întrucât gheața carbonică ajută la îndepărtarea sursei bacteriilor, aceasta poate preveni bolile alimentare sau reacțiile alergice, fiind folosită destul de intens în aceste spații.

Gheața carbonică este, de asemenea, esențială în depozitarea alimentelor. Atât restaurantele, cât și supermarketurile folosesc gheață carbonică pentru a păstra alimentele proaspete în depozit și pentru a fi expuse în recipiente deschise pentru perioade lungi de timp. Cu toate acestea, deși utilizarea gheții carbonizate este o practică standard în industria alimentară, poate fi și periculoasă. Din motive de siguranță, țineți cont de faptul că trebuie să păstrați zonele bine ventilate și nu lăsați să vină în contact direct cu pielea, pentru a nu întâmpina probleme.

Dacă aveți nevoie de cantități mai mici sau mai mari de gheață uscată, Gheață24 vă este alături non-stop!

Leave a Comment